среда, 16 ноября 2016 г.






Щороку 9 листопада Україна відзначає чудове свято – День української писемності та мови на честь ушанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця. Мова – це велике національне надбання, пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об’єднаних у одне ціле – народ.

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Тож і дитяча бібліотека  відзначила цього дня це свято поетичною п’ятихвилинкою «України мова барвінкова». Під час якої гості свята дізналися історію виникнення української писемності, познайомилися з життям Нестора-літописця, батька української писемності, Діти підготували і читали вірші про мову відомих українських поетів про красу, милозвучність, мелодійність, велику роль рідної мови у формуванні нації, держави.
Всі присутні свята усвідомили, що рідна мова – це мова, яка першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий